Flæskesvær

 

 

Lidt ekstra svær kan man altid bruge, og ikke kun til jul, den er også god i salater og hvor man vil have en sprødt salt tilbehør.

Sværen skal bestilles i god tid hos slagteren.

Husk den svinder meget!

 

Skær sværen i den ønskede størrelse normalt 1/2 cm.

Kom sværen i letsaltet kogende vand og giv dem et opkog ca. 2 - 3 min.

Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.

Bland sværene med salt, og læg dem i en bradepande med bagepapir (det letter rengøringen lidt).

Sæt bradepaden i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min, jo varmere jo hurtigere men pas på de ikke branker!

Husk at vende dem ind i mellem.

Tag dem ud når de er  flotte gyldne og sprøde, og læg dem på fedtsugende papir.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

Til ? personer.

 

Svær

Rå svær af f.eks. svinekam

 

Tip

Frys sværen, så er det let at skære den ud i meget tynde strimler

 

De vigtige ingredienser

Salt

Læsø

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt