Flødeis med citron (mit eget billede kommer senere)

 

 

Vanilien skrabes af vaniliestangen og mases sammen med sukkeret, denne blanding piskes med æggeblommerne til en tyk æggesnaps.

Mælken og finreven skræl samt saften fra 1 citron tilsættes under omrøring.

Fløden piskes næsten stiv, og vendes i blandingen,

Hæld blandingen i ismaskinen, og lad den køre 40 - 50 min.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

Is til 4 - 6 personer.

 

Flødeis

3 æggeblommer, past.

2 1/2 dl. sødmælk

2 1/2 dl. piskefløde

100 gr. sukker

1 vaniliestang, økokogisk

1 citron, økologisk

 

Tip

Drop mælken og brug kun letpisket fløde i stedet.

 

Mælk og fløde skal være koldt fra køleskabet.

Sæt eventuelt skål og piskeris i køleskab så de er kolde inden tilberedningen.

 

Den færdige is kan holde sig ca. 1 uge i fryseren.

 

De vigtige ingredienser

Polynesiske vaniliestænger

Hvis du bruger en sådan til denne is så kan du nøjes med 1/2 stang.

søg dem selv på google

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt