Tempereret chokolade (mit eget billede kommer senere)


Varm vandet i en gryde op til ca. 60 - 70 grader.

Placer en skål i gryden, som gerne helt dækker gryden, og smelt langsomt 2/3 af chokoladen i skålen.

Varm chokoladen op til 45-50°C "smeltetemperatur

Tag skålen op, og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladenherved skulle temperaturen helst falde ned til 31-32 °C "Temperere temperatur"

Hold den ved tempereringstemperaturen imens du bruger den.

Stil fx skålen på et elektrisk varmetæppe pakket ind i en plastpose.

 

Delvist sakset fra nedenstående link, hvor der er en mere detaljeret metode, suppleret med en video.
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/tempereret-chokolade

Velbekomme.

 

Ingredienser

Mørk Chokolade

 

 

 

De vigtige ingredienser

 

Tip

Franskmændene kalder vandbadet for en "bain marie" Det er blot en gryde med varmt vand som man stiller en metalskål i, med det der skal opvarmes. Vandet skal være under 60 grader når du smelter chokolade.

Hvis du ikke skal smelte ret meget chokolade, så bare brug en skål og varmt vand fra hanen i stedet for en gryde. Det er meget nemmere. Bliver vandet for koldt kan det jo bare skiftes ud.

Vær meget omhyggelig med ikke at få vand i chokoladen. En enkelt dråbe er nok til at ødelægge muligheden for at temperere det.

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt