Flødeboller (mit eget billede kommer senere)

 

 

Marcipanbunde
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C 
i 5 – 8 min.

Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet tempereret mørk chokolade.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

til ca. 30 flødeboller.

 

Flødeboller:

500 g Ren rå marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g Mørk chokolade

Tip

Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten.
Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.

Holdbarhed er 3 dage ved 10-12 °c

Klik her og se hvordan man laver "tempereret" chokolade, der ikke bliver grå, eller klistret.

 

De vigtige ingredienser

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt