Humus Citrus

 

Egentlig en traditionel humus, hvor spidskommen er erstattet af ingefær, men den er super lækker og kan bruges mere bredt f.eks. til fisk.

 

Læg kikærter i blød dagen før - ca. 12 timer.

Skyl dem og kog dem i en time, skyl dem igen og køl dem af. Følg i øvrigt anvisningen på posen.

 

Blend de kogte afkølede kikærter sammen med en god olivenolie, hvidløg, citronskræl (pas på ikke at få det hvide bitre kød med), ingefær, evt. tahin (sesampasta), salt og peber.

Juster konsistensen med olie og/eller citronsaft til passende smag og konsistens.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

til 250gr.

 

Humus Citrus

250 gr. kikærter

2 fed hvidløg.

1/2 dl. god olivenolie

Riv skrællen af 1 økologisk citron

Saften af 1 citron

Ingefær som en tommelfinger

 

Tip

Tilsæt friskhakket citrontimian, eller citronmelisse

 

Mere om ingredienserne

Tahin

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt