Pizza grunddej (mit eget billede kommer senere)

 

 

Gæren røres ud i vandet, gem lidt til salt og sukker.

Først røres vand og gær med melet, og herefter tilsættes salt og sukkerblandingen.

Der skal nu æltes energisk i 5 -7 min. til dejen er elastisk.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.

Herefter formes 3 - 4 boller alt efter hvor store man ønsker pizzaerne, boller foldes "ind i sig selv". og sættes til hævning igen ca. 1 time.

Bollerne trykkes ned, og rulles ud til ønsket tykkelse / størrelse.

 

Put fyldet på, lidt tomatsovs, list ost (frisk mozarella), lidt pølse - men hold det enkelt, og husk at de fine tørrede skinker er bedst at komme på når pizzaen kommer ud af ovnen lige inden servering.

 

Bag dem i en gennemvarmet ovn på en kraftig bagesten ved så høj varme din ovn kan klare gerne + 250 grader ca. 10 min. - men hold nu øje med den !

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

3 - 4 pizzaer.

 

Dej

375 gr. Italiensk mel type 00

125 gr. alm. hvedemel

3 dl. lunkent vand

2 tsk god salt

1 tsk sukker

20 gr. gær

Olivenolie

 

Tip

Hvis noget af dejen skal fryses skal det gøres inden 2. hævning.

 

De vigtige ingredienser

 

Salt

Læsø

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt