Brød, let og langsomt
Skal brødet bruges til morgenbordet, så start brødet dagen før om morgenen, og form bollerne inden du går i seng om aftenen.
Rør gæren ud i vandet. Hæld mel, salt og sukker ned i en stor skål. Brug en god salt som køres igennem en sigte så der ikke kommer store krystaller i dejen.
Så samles dejen, den skal ikke æltes bare samles og dejen skal være temmelig våd og klæbrig.
Sæt dejen til hævning på et køligt sted 10-15 grader ca. 12 - 18 timer eller hvad der nu passer.
Hæld dejen forsigtigt ud på et melet bord, og fold dejen forsigtigt til en aflang "flute", skær 10 - 12 skiver af, som så igen foldes ind i sig selv til en bolle. Læg boller til efterhævning igen et køligt sted til næste morgen.
Tænd ovnen i god tid ved 220 grader, og sæt en skål vand (ikke for meget) i ovnen, dampen giver en bedre og mere sprød skorpe.
Bollerne pensles med æggehvide, og der kommer birkes, grovkerner, græskarkerner, sesamfrø eller hvad man nu har på.
Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem i ca. 15 min.
Bollerne skal lyde hule når man banker på dem.
Velbekomme. |