Brød, let og langsomt

 

 

Skal brødet bruges til morgenbordet, så start brødet dagen før om morgenen, og form bollerne inden du går i seng om aftenen.

 

Rør gæren ud i vandet. Hæld mel, salt og sukker ned i en stor skål. Brug en god salt som køres igennem en sigte så der ikke kommer store krystaller i dejen.

Så samles dejen, den skal ikke æltes bare samles og dejen skal være temmelig våd og klæbrig.

 

Sæt dejen til hævning på et køligt sted 10-15 grader ca. 12 - 18 timer eller hvad der nu passer.

 

Hæld dejen forsigtigt ud på et melet bord, og fold dejen forsigtigt til en aflang "flute", skær 10 - 12 skiver af, som så igen foldes ind i sig selv til en bolle. Læg boller til efterhævning igen et køligt sted til næste morgen.

 

Tænd ovnen i god tid ved 220 grader, og sæt en skål vand (ikke for meget) i ovnen, dampen giver en bedre og mere sprød skorpe.

 

Bollerne pensles med æggehvide, og der kommer birkes, grovkerner, græskarkerner, sesamfrø eller hvad man nu har på.

 

Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem i ca. 15 min.

Bollerne skal lyde hule når man banker på dem.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

10 - 12 flotte boller.

 

Brød

550 gr. mel

100 gr. grovkerneblanding

1/2 liter lunkent vand

2 tsk god salt

1 tsk sukker

2 gr. gær - som en ært.

 

Tip

Giv evt. bollerne lidt mere struktur ved at bruge lidt speltmel, og hørfrø.

 

Skal brødet bruges som madbrød, erstattes vandet med en god ale, f.eks "Ale nr.16" eller "Mors stout", og udelad sukkeret, øllet har rigelig sødme.

 

De vigtige ingredienser

 

Salt

Læsø

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt