Falafel (mit eget billede kommer senere)

 

 

Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød natten over i meget rigeligt vand.
Næste dag hældes vandet fra og der tjekkes grundigt for småsten.

Kikærter, persille og løg køres gennem kødhakkeren, eller i foodprocessor  og blandes grundigt med resten af sagerne.

Form til små deller, som klemmes grundigt sammen i håndfladen.

Steg i olivenolie til falaflerne er godt gennemstegt.
Spis med Tzatziki, salat og brød, eller som fyld i pita med salat og tahinsauce

 

Superlækkert tilbehør til lam.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

til 4 personer

 

Falafel

250 Gr. tørre kikærter

1 bundt persille(bredbladet)

5 store fed hvidløg

2 spsk tahin

1 løg

1 tsk. hele korianderfrø

1 tsk. hel spidskommen

Salt

evt. 1 æg

evt. saft af ½ citron

 

 

Tip

Koriander og spidskommen kan fint være stødt.

 

De rå falafler kan fint fryses

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt