Hvidløgssuppe (mit eget billede kommer senere)

 

 

Hvidløg, løg, paprika og chili sauteres i olie til de er klare, ca. 10 min.

Tilsæt evt. først hvidvin som for lov at dampe af, herefter bouillon og mosede kartofler, lad suppen simre i ca. 30 min.

Tag gryden af varmen og leger suppen med æggeblommerne som piskes i.

Serveres med den friskhakkede persille og godt brød.

 

Suppen på billedet er legeret med fløde, brug ca. 1 - 2 dl, samt 50 gr. smør. Fløden erstatter æggeblommerne.

 

Suppen

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

til 4 personer

 

Hvidløgssuppe

20 fed frisk finthakkede hvidløg

2 finhakkede skalotte løg

1 fint hakket porre

1-2 tsk. paprika

lidt chili

5 dl. kogte mosede kartofler

1 liter god hønsebouillon

suppler evt. med lidt hvidvin

2 æggeblommer

Hakket bredbladet persille

Smagsneutral olie - solsikke

 

 

Tip

Undgå terningehelvedet, og brug en god bouillon !

 

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt