Citrontærte med marengs

 

 

Mørdej:

Bland melet med sigtet flormelis og salt.

Hak det kolde smør i melet til en grynet blanding.

Saml dejen med æggeblomme og koldt vand, den må ikke være for tør.

Pak dejen ind i folie, og sæt den i køleskabet min. 1 time.

Rul herefter dejen ud og læg den i en tærteform med løs bund (tærten skal serveres på et fad), der er til ca. 26cm. Prik bunden med en gaffel (så den ikke hæver op under bagning) og stil den i fryseren i 30 min.

Bag tærten ved 200 grader i 12 - 15 min., og stil den til afkøling på en rist.

Skru ovnen ned til 150 grader.

 

Creme fyld:

Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og fløde sammen i en gryde. Tilsæt fintreven citronskal og godt 1 dl. citronsaft.

Pisk cremen kontinuerligt til den netop når kogepunktet, eller til den er blevet for tyk at røre i, og hæld den straks over i en skål til afkøling.

 

Marengs:

Pisk de stuetemperede æggehvider stive.

Pisk sukker og flormelis i æggehviderne til massen bliver blank og sej.

 

Vend ca. halvdelen af marengsmassen i cremen og fordel cremen i den forbagte tærtebund.

Fordel resten af marengsmassen over tærten, med palet eller sprøjtepose alt efter kunstneriske evner.

Bag tærten ved 150 grader i ca. 20 min. til marengsen er bagt og en smule gylden.

 

Velbekomme.

 

Ingredienser

1 tærte til 8 personer.

 

Mørdej:

125 gr. hvedemel

75 gr. durumhvedemel

1 spsk flormelis

1 knsp salt

125 gr. koldt smør

1 æggeblomme

2-3 spsk koldt vand

 

Creme fyld:

3 æggeblommer

150gr. sukker

3 spsk majsstivelse

2 dl. fløde

3 økologiske citroner

 

Marengs:

6 æggehvider

100 gr. sukker

1 spsk flormelis

 

Tip

Æggehvider er lettere at piske stive når de har stuetemperatur - tag dem ud et par timer før.

 

 

De vigtige ingredienser

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt