Citrontærte med marengs
Mørdej:
Bland melet med sigtet flormelis og salt.
Hak det kolde smør i melet til en grynet blanding.
Saml dejen med æggeblomme og koldt vand, den må ikke være for tør.
Pak dejen ind i folie, og sæt den i køleskabet min. 1 time.
Rul herefter dejen ud og læg den i en tærteform med løs bund (tærten skal serveres på et fad), der er til ca. 26cm. Prik bunden med en gaffel (så den ikke hæver op under bagning) og stil den i fryseren i 30 min.
Bag tærten ved 200 grader i 12 - 15 min., og stil den til afkøling på en rist.
Skru ovnen ned til 150 grader.
Creme fyld:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og fløde sammen i en gryde. Tilsæt fintreven citronskal og godt 1 dl. citronsaft.
Pisk cremen kontinuerligt til den netop når kogepunktet, eller til den er blevet for tyk at røre i, og hæld den straks over i en skål til afkøling.
Marengs:
Pisk de stuetemperede æggehvider stive.
Pisk sukker og flormelis i æggehviderne til massen bliver blank og sej.
Vend ca. halvdelen af marengsmassen i cremen og fordel cremen i den forbagte tærtebund.
Fordel resten af marengsmassen over tærten, med palet eller sprøjtepose alt efter kunstneriske evner.
Bag tærten ved 150 grader i ca. 20 min. til marengsen er bagt og en smule gylden.
Velbekomme. |