Kanelsnegle

Direkte sakset fra det søde liv

 

 

Gærdej:
Gæren smuldres i en stor skål & blandes med æg, vanilje, kanel, kardemomme, ingefær og rørsukker.
Lun sødmælken & bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.

Remoncen:
Rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

Smør lave aluminiumsforme ca. 6 cm. i diameter, med neutral olie. Skær rouladen i 1½  cm. tykke skiver.
I mangel af bedre kan man som vist i foto bruge håndformet alufolie.


Læg dem straks i de smurte forme. Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

De pensles med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 - 18 minutter.


 

Velbekomme.

 

Ingredienser

til ca. 20 snegle.

 

Gærdej:

3 dl. sødmælk

50 g. gær

4 stk. store æg

1 stk. Korn fra en vaniljestang

1 spsk. stødt kanel

1 spsk. stødt kardemomme

1 spsk. stødt ingefær

100 g. rørsukker

½ spsk. groft salt

200 g. blødt smør

Passende mængde hvedemel (det er umuligt at fastsætte den præcise mængde, da mel typer er forskellige. Dejen skal være glat og smidig, aldrig tør og knoldet).

 

 

Remonce:

250 g. blødt smør

200 g. rørsukker

2 spsk. stødt kanel

2 stk. æggeblommer til pensling

+ neutral olie til at fedte formene med.

 

Tip

De vigtige ingredienser

 

 

Henrik Ankerstjerne © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Her finder du mine egne udvalgte opskrifter som ofte vil være af mere generel karakter, og som mest er ment som udgangspunkt og inspiration til dejlig mad. 

 

Tilbage til forsiden

 

Opskrift oversigt