Pizza grunddej (mit eget billede kommer senere)
Gæren røres ud i vandet, gem lidt til salt og sukker.
Først røres vand og gær med melet, og herefter tilsættes salt og sukkerblandingen.
Der skal nu æltes energisk i 5 -7 min. til dejen er elastisk.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.
Herefter formes 3 - 4 boller alt efter hvor store man ønsker pizzaerne, boller foldes "ind i sig selv". og sættes til hævning igen ca. 1 time.
Bollerne trykkes ned, og rulles ud til ønsket tykkelse / størrelse.
Put fyldet på, lidt tomatsovs, list ost (frisk mozarella), lidt pølse - men hold det enkelt, og husk at de fine tørrede skinker er bedst at komme på når pizzaen kommer ud af ovnen lige inden servering.
Bag dem i en gennemvarmet ovn på en kraftig bagesten ved så høj varme din ovn kan klare gerne + 250 grader ca. 10 min. - men hold nu øje med den !
Velbekomme. |